İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan ile ABD arasında imzalanan milyar dolarlık silah anlaşmasını değerlendirdi.

Hamaney, Riyad yönetimi için ABD’nin “damızlık ineği” benzetmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'da 'ABD tarihinin en büyük silah anlaşmasını' imzaladı.

Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman arasında imzalanan anlaşmanın, yaklaşık 110 milyar dolar değerinde Amerikan silahının satışı anlamına geldiği belirtildi.

İslam dünyasındaki bazı halkların kaderinin “değersiz” yöneticilerin elinde olduğunu savunan Ayetullah Hamaney, buna Suudi Arabistan’ı örnek gösterdi.

İran Lideri, “Bu tip yönetimler, petrol satışından elde ettikleri serveti halklarının geçimini iyileştirmeye harcamak yerine kafirlere harcıyor. Bu aptallar, para vererek İslam düşmanların samimiyetini kazanacağını zannediyor. Bunlar damızlık bir inek gibidir. Sütleri de bitince kesilmeye mahkumlar” diye konuştu.

Ayetullah Hamaney sözlerinin devamında  “Hem bu yöneticiler ve hem bunların umut bağladıkları yönetimler er ya da geç mutlaka yıkılacak” ifadesini kullandı.