İran'da Amednews haber sitesinin editörü muhalif gazeteci Ruhullah Zem'in idam cezası infaz edildi. Resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre gazeteci Zem, Devrim Mahkemesinin verdiği kararın Yüksek Mahkeme tarafından onanmasının ardından bu sabah idam edildi. Yerel basın, Zem'in asılarak idam edildiğini duyurdu. 

İran'da 2017 yılında başlayan işsizlik ve yolsuzluk protestoları hakkında yazan ve gösterilerin yeri ve zamanını Telegram uygulaması üzerinden duyuran Zem, Fransa'nın başkenti Paris'te sürgündeydi. Daha sonra 2019 yılında İran'da getirilen gazeteci, idam cezasına çarptırılmıştı. Devrim Mahkemesi, haziran ayında, Zem'i 'yeryüzünde fesat çıkarmak' suçlamasıyla idama mahkum etmişti. 

Açılımı, 'bilinçlendirme, mücadele, demokrasi' olan Amednews, 2015'te sosyal paylaşım uygulaması Telegram üzerinden faaliyete başladı. Hükümet karşıtı haberlerle öne çıkan ve kısa sürede 1 milyondan fazla takipçiye ulaşan hesap, yaklaşık iyi yıl sonra kapatıldı.  Ruhullah Zem editörlüğündeki haber sitesi daha sonra yayınlarına Sedaimardom (Halkın sesi) ismiyle devam etti.