İran’ın Kürt kenti Mahabad’da istihbaratçıların cinsel istismar girişimi sonrası otelin 4. katından düşerek yaşamını yitiren 25 yaşındaki Farinaz Hosravani’nin ölümü sonrası isyan çıktı. Yüzlerce kişi Tara Oteli’ni ateşe verdi.

Mahabad Belediye Başkanı Rudaw’a yaptığı açıklamada olaya ilişkin bir kişinin gözaltında olduğunu ve insanların soruşturma sonuçlanana kadar sakin kalması gerektiğini söyledi.

280 bin kişinin yaşadığı kentte gerginlik sürerken Hosravani ailesinden yapılan açıklamada “Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz” denildi.

Tara Oteli’nde çalışan 25 yaşındaki Farinaz Hosravani’nin 4 istihbarat görevlisinin cinsel istisma girişimi sonrası 4. kattan düşerek yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Rudaw, "Farinaz'ın otelin 4. katından tam olarak neden düştüğü bilinmiyor" derken DİHA ise Farinaz'ın cinsel istismardan kaçarken 4. kattan atlamak zorunda kaldığını yazdı.

OHAL İLAN EDİLDİ


Olayların büyümesi ile birlikte İran'a bağlı özel güçler, halka saldırdı. Saldırılar sonucu 2 yurttaşın yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu saldırılarda 27 kişinin yaralandığı ve onlarca yurttaşın da gözaltına alındığı belirtiliyor.

İran özel güçlerinin saldırısında ölü-yaralı sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılmazken, Mahabad'da olağanüstü hal ilan edildiği ve şehrin binlerce asker tarafından kuşatıldığı kaydedildi.