Irak’ta polisi, Şii hacıları ve okulları hedef alan bombalamalar sekiz kişinin ölümüne ve 33 kişinin yaralanmasına neden oldu. Iraklı bir güvenlik görevlisi, saldırıların Mart sonunda Bağdat’ta yapılması öngörülen Arap devlet başkanları zirvesi öncesi güvenlik zafiyeti yaratmaya dönük olduğuna işaret etti.

Polis kaynaklarına göre, Bağdat’ın kalabalık saatlerinde meydana gelen, devriye gezen polisleri hedef alan en az iki bomba yüklü aracın neden olduğu patlamalar sonucunda biri polis diğeri yoldan geçen biri olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Resmi hükümet binalarını hedef alan bir diğer saldırıda ise iki kişi hayatını kaybetti.

Bağdat’ın kuzeyinde bulunan Kazimiyah semtinde, İranlı hacı adaylarını taşıyan otobüsün yakınlarında meydana gelen bir diğer patlamada ise bir kişinin ölümüne, dokuz kişinin yaralanmasına yol açtı.

Bağdat’ın kuzeyinde bulunan Taji’de bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda yakınlarda bulunan bir pazara ürünleri satmak için götüren bir çiftçi ve oğlu hayatlarını kaybetti. Yine yakınlarda bulunan Tarmiyah’da, bir okul yakınında patlayan bomba yedi yaşında bir çocuğun ölümüne neden oldu.

Irak’ta birkaç yıl öncesine göre, bazen yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırılardan bu yana şiddet önemli derecede azalış göstermekteydi. Ancak, günlük olarak küçük çaplı bombalamalar ve hareket halindeki araçlardan açılan ateş sonucunda meydana gelen can kayıpları sürmektedir.

The Guardian