Irak'ın Anbar vilayetinin Emniyet Müdürü Ahmed Saddak ed-Duleymi bombalı saldırı sonucu öldü.

Yetkililer Ed-Duleymi'nin, konvoyunun Anbar'ın en büyük kenti Ramadi'nin kuzeyinde yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Henüz kimsenin üstlenmediği saldırı sonrası Ramadi'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü bir süredir Irak'ın en büyük eyaleti Anbar'da ilerleyişini sürdürüyordu. Anbar'ın tamamen IŞİD'in eline geçebileceğini söyleyen Iraklı yetkililer ABD'den acil askeri yardım talabinde bulunmuştu.

Son saldırının Irak hükümetine büyük bir darbe olduğu belirtiliyor.

Anbar'da yerel yetkililer ise IŞİD'le savaşmak üzere iki ay boyunca eğitilecek ve yaklaşık 2500 kişiden oluşacak özel bir birim oluşturacaklarını söylüyor.

KÜRT KENTİNDE ÜÇ İNTİHAR SALDIRISI      

Öte yandan, Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinin Kara Taba kentinde de bombalı araçlarla düzenlenen üç ayrı intihar saldırısında en az 20 kişi öldü.

Yaralananlar arasında ise Kara Taba Belediye Başkanı Vahab Ahmed de var.

Ahmed, Kürdistan Yurtseverler Birliği merkezine yönelik saldırılarda kendisinin de hedef alındığını, ölenlerin çoğunun IŞİD militanlarıyla savaşmak için cepheye dönmek emekli peşmergeler olduğunu söyledi.

Irak'ta dün de başkent Bağdat'ta büyük oranda Şiilerin yaşadığı bölgelerde düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda en az 38 kişi ölmüştü. Ülkede hafta boyunca düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı ise 100'e yaklaştı. (BBC Türkçe)