İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Özgür Suriye Ordusu ile Irak askerleri arasında önceki gün meydana gelen ve 6 Irak askerinin ölmesine yol açan çatışmadan sonra Irak ordusunun Suriye sınırında yığınak yapmaya başladığını duyurdu.

Irak-Suriye sınırındaki Rabia ve El-Baaj bölgelerinde çıkan çatışmalarda öldürülen askerlerin cesetleri Nineva Eyaleti'ne bağlı Sencer Hastanesi’ne götürülürken, Irak birlikleri de sınıra takviye yapmaya başladı.

Ajans, Özgür Suriye Ordusu militanlarının ateş açması halinde Irak birliklerine Bağdat’tan emir beklemeden karşılık verme izni verildiğini bildirdi.

IRAK 'SURİYE'DEN SIZACAK GRUPLAR'I TEHDİT ETTİ

Irak Savunma Bakanlığı, ''Irak'a kaçak yollardan giren ve ülkenin güvenliğini tehdit eden Suriyeli silahlı grupların ikinci bir saldırısı halinde'' gereken karşılığın sert bir şekilde verileceğini belirtmilti.

Irak ordusu, birliklerinin 2 Mart'ta Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) eline geçmesi üzerine Irak'a geçen 66 Suriye askerini ülkelerine teslim etmek üzere askeri konvoy oluşturmuştu. Konvoya düzenlenen saldırıda, Suriye askerlerinden 42'sinin öldüğü, 8'inin yaralandığı, ayrıca 6 Irak askerinin de hayatını kaybettiği, 4'ünün ise yaralandığı belirtilmişti.

Öte yandan Irak, Ya'rubiye sınır kapısını ele geçiren ÖSO ile Suriye ordusu arasında Suriye ile Irak arasındaki serbest bölgede meydana gelen yoğun çatışmalar neticesinde Irak'la Suriye arasındaki Rabia sınır kapısını kapatmıştı.