IŞİD’in elindeki Tikrit’i geri almak için salı günü yeni bir operasyon düzenleyen Irak ordusu yoğun çatışmaların ardından kentten çekilmek zorunda kaldı.

Reuters haber ajansının operasyona katılan bir yetkili ve askere dayandırarak verdiği bilgiye göre, salı günü Bağdat’a 160 kilometre mesafedeki Tikrit’i geri almak için kente operasyon düzenleyen Irak ordusu yoğun çatışmaların ardından kentin iki buçuk kilometre güneyine çekildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kuvvetlerinin keskin nişancılarla ve havan toplarıyla karşılık verdiği ordu güçleri ve Şii gönüllü milisler gün doğumundan hemen önce geri çekilmek zorunda kaldı. Bu sabah itibariyle Tikrit’te çatışmalar durdu.

Salı günü başlatılan operasyon sonrasında Tikrit’in güneyindeki Şişin bölgesinde ordu ve IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Irak ordusu, 11 Haziran’da IŞİD’in eline geçen kenti geri almak için iki haftadan uzun süredir bu bölgeye operasyon düzenlese de başarıya ulaşamadı.

Başkent Bağdat’ın 140 kilometre kuzeyindeki Tikrit, ülkenin eski lideri Saddam Hüseyin’in doğup büyüdüğü kent.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.