Irak ortak operasyonlar komutanı Abdülemir Carullah, Musul operasyonuna ara verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Carullah, “Askeri operasyonlar devam ediyor ve bu operasyonlar sadece Neyneva eyaleti tamamen kurtarıldığında duracaktır.” dedi.

ABD’li komutan Albay John Dorrian, Irak ordusu ve peşmerge güçlerinin Musul’u IŞİD’den kurtarmak için düzenlene operasyonun geçici bir süre durdurulduğunu açıklamıştı.

Uluslararası Koalisyon Kuvvetleri Sözcüsü John Dorrian cuma günü Bağdat’tan yaptığı video konuşmasında, “Bu durumun Musul’a doğru ilerleyişe devam edilmeye başlanmasından iki gün önceye kadar devam edeceğine inanıyorum. Operasyonlara ara verilmesi, koalisyonun programı çerçevesinde yapılmıştır.”ifadelerini kullanmıştı.

Irak ortak operasyonlar komutanı “Neyneva biz geliyoruz” isimli Musul’u kurtarma operasyonlarının durduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Neyneva ortak operasyonlar komutanı Abdülemir Carullah cuma günü yayınlanan bildiride şunları söyledi:

“Askeri operasyonlar devam ediyor ve bu operasyonlar sadece Neyneva eyaleti tamamen kurtarıldığında duracaktır.Irak kuvvetleri belirlenen plana ve zamana göre birkaç eksende ilerlemektedir.”

Öte yandan Irak terörizmle mücadele komutanı Abdülgani El-Esedi de, Musul operasyonunun devam ettiğini açıkladı.

El-Esedi, “Bu kuvvetler önümüzdeki iki gün içerinde doğu ekseninden Musul’a girecektir. Askeri operasyonlar durmadı. Operasyonlar birkaç aşamadan oluşmaktadır. Bizim kuvvetlerimiz görevlerini tamamlamıştır. Önümüzdeki iki gün içerisinde ikinci ve son aşama olan şehre girişi için hazırlanılacaktır.” dedi.

Kaynak: Tesnim Haber Ajansı