Irak Başbakanı Haydar Ebadi, New York'ta yapılan BM toplantısında yaptığı konuşmada Türk devletinin Musul'daki varlığının, Musul operasyonunun önünde engel durumunda olduğunu belirterek, bir kez daha Türkiye'den Irak'taki güçlerini çekmesini istedi. 

Daha önce çeşitli vesilelerle Türk devletinin Irak'taki güçlerini bir an önce çekmesi gerektiğini belirten Irak Başbakanı Haydar Ebadi, ABD'de katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

Ebadi, "Biz Türk devletinin bize saygı duymasını ve Irak'taki askerlerini bir an önce çekmesini istiyoruz. Bu aynı zamanda bağımsızlığımıza göstereceği saygıdır da. Bilinmelidir ki, Türk devletinin Musul'daki varlığı, Musul operasyonu için bir engel durumundadır" dedi.

Irak'ın yaşadığı sorunlara ilişkin de konuşan Ebadi, ülkesinin yaşadığı öncelikli sorunun DAİŞ ile mücadele ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş olduğunu söyledi.

Irak hükümetinin ülkede yaşanan ekonomik krizi aşmak adına çeşitli reformlar geliştirdiği bilgisini paylaşan Ebadi, IŞİD'in yenilgiye uğratılarak, ülkeden çıkarılmaları için de Irak'taki tüm farklılıkların aynı şekilde mücadele ettiğini kaydetti.

Ebadi, ayrıca dünya devletlerine seslenerek IŞİD'e giden  yardımlara engel olmalarını istedi.

KAYNAK: DİHA