Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi "ABD ordusundan Irak'tan çekileceğine dair bir mektup aldık" dedi.

ABD ordusundan Irak'tan çekileceklerine dair mektup aldıklarını söyleyen Abdulmehdi, mektubun İngilizce ve Arapça versiyonlarında farklılıklar olduğunu bu nedenle durumun netleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Adil Abdulmehdi, "ABD guclerinin çekileceğine dair mektubu aldik. İngilizce ve Arapca versiyonlarda farklılılık vardı. Sonradan mektup yalanlandı, açıklama yaılması gerek. Irak'taki koalisyon guclerinin IŞİD ile mucadele hedefi/pozisyonu değişmeye başladı. Irak olarak bütün taraflarla iyi ilişki içinde olmak istiyoruz. Irak'taki yabancı güçlerin çekilmesi tansiyonu düşürür." diye konuştu. 

Dün bazı yabancı ajanslar Irak'taki ABD güçlerinin güvenli çıkışı prosedürünün başlatıldığını ve bu durumun Iraklı yetkililere bildirildiğini duyurmuştu. ABD güçlerinin tahliyeyi bir yazı ile Irak makamlarına bildirildiği öne sürülüyordu.

Ancak yazı ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı "Irak'tan çekilme planımız yok" açıklamasını yapmıştı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin başkent Bağdat'ta öldürülmesinin ardından Irak parlamentosu ülkedeki ABD güçlerinin çekilmesi kararı için olağanüstü toplanmıştı. Kürtler ve Sünni gruplar oturumu boykot etmişti. Oturumdan çekilme kararı çıkmıştı.