'Wall Street'i İşgal'e destek veren on binlerce protestocu, eylemlerinin 2. ayında yürüyüş düzenledi. Protestocular baskına rağmen vazgeçmeyecekleri mesajını verdi.

 

“Wall Street’i İşgal” hareketini destekleyen on binlerce protestocu, eylemlerinin ikinci ayında ABD’nin birçok kentinde yürüyüş düzenledi. Protestocular polis baskısına rağmen eylemlerinden vazgeçmeyecekleri mesajını verdi. Polis, 300'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

 

New York, Los Angeles, Las Vegas, Boston, Washington ve Portland kentlerinde yürüyüş düzenleyen göstericiler, sokakları kapadıkları ve trafiği engelledikleri için polisin müdahalesine maruz kaldı. Sadece New York’ta en az 300 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. 

 

Sayıları binleri bulan New York’lular, Brooklyn Köprüsü’ndeki yaya kısmında yürüyüşe başladı ve “Biz yüzde 99’uz” sloganları attı. Rüzgarlık giymiş olan polisler en az 10 kişiyi tutuklarken, trafiği aksatmadan yürüyen protestocuların geçişine izin verdi.

 

Protestocular, “İşgal” hareketinin başladığı 17 Eylül’den bu yana kamp yaptıkları ancak Pazartesi günü “temizlik” gerekçesiyle polis zoruyla dışarı çıkartıldıkları Zuccotti Park'a yeniden girdi. Polisle çatışmaya giren protestoculardan bazıları kanlar içinde kalırken, en az 300 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, polislerin suratına sirke dökmeye çalışan biri olduğu ifade edildi. Çok sayıda protestocunun, biber gazına önlem olarak sirke taşıdığı belirtildi. Olaylarda kafasına taş isabet eden bir polis yaralandı.

 

Protestocular arasındaki Adam Farooqui, “Wall Street’e kadar yürümeyi başaramadık ama parkımızı geri aldık. Bu bizim için büyük bir zafer” dedi.

 

KÖPRÜLERİ TRAFİĞE KAPATTILAR

 

Los Angeles’ta, Bank of America kulesi ile Wells Fargo Plaza arasında yürüyüşe geçen yaklaşık 500 kişilik grup, “Bankalar kurtarıldı, biz satıldık” sloganı atarak yürüyüş yaptı. Polis, 20’den fazla göstericiyi gözaltına aldı.

 

Las Vegas’ta 21, Oregon eyaletinin başkenti Portland’da ise 20 kişi gözaltına alındı. St. Louis kentinde ise Mississippi Nehri üzerindeki bir köprüye geçişi engellemek isteyen protestocu gruptan en az 10 tanesi gözaltına alındı. Benzer eylemler, Philadelphia ve Minneapolis kentlerinde de gerçekleştirildi.

 

Chicago’da ise yüzlerce Wall Street karşıtı Chicago Nehri köprüsünün girişini iş çıkış saatinde trafiğe kapattı. Chicagolular protestoyu işyerlerinin pencereleri ve otobüs duraklarından izledi.

 

Seattle kentindeki benzer bir eylemde, yüzlerce “İşgal” hareketi mensubu Üniversite Köprüsü’nü trafiğe kapattı.