İngiltere, Suriye’de öldürülen ve kendi vatandaşı olan IŞİD üyelerinin geride kalan çocuklarının ülkeye getirileceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Dominic Raab, konuya ilişkin açıklamasında, “Eve dönüşlerine olanak sağladık, çünkü yapılacak en doğru şey buydu” dedi.

Çocukların “normal hayatlarına dönmeleri için desteklenmeleri gerektiğini” belirten Raab, “Bu masum çocuklar hiçbir zaman savaşın dehşetine maruz kalmamalıydı” ifadesini kullandı. Güvenlik nedeniyle isimleri açıklanmayan çocuklar, daha önce IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerden İngiltere’ye getirilecek ilk İngiliz vatandaşları olacak.

Suriye’deki kamplarda İngiliz vatandaşı 25 kadın ve çoğu beş yaşından küçük 60’tan fazla çocuk bulunduğu belirtiliyor. İngiltere, önceleri güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek çocuklar dahil kendi vatandaşlarını geri almada isteksiz davransa da Raab, geçen ay yanında yetişkin olmayan çocukları getirmeyi değerlendirdiklerini duyurmuştu. Daha önce de Fransa, Almanya, Norveç ve Danimarka az sayıdaki çocuğu geri almıştı.

Kaynak: Sputnik