Bu yıl 7.’si düzenlenen Britanya Kebap Ödülleri ‘British Kebab Awards’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Londra’da parlamento binasının yakınındaki Park Plaza Westminster otelde gerçekleştirilen törene binden fazla davetli katıldı.

Gecenin en dikkat çeken ismi ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn oldu. Geceye eşi ile birlikte katılan Corbyn yaptığı konuşmada sektöre yönelik destekleyici mesajlar verdi. “Vejetaryen olmama rağmen kebapçıları seviyorum” diyen Corbyn, kebap işletmelerinin İngiltere’nin sosyal hayatına ve ekonomisine verdiği katkıları desteklemek amacıyla Kebap Ödülleri törenine katılmaya özen gösterdiğini vurguladı.

Kebapçıların, Britanya’nın çok kültürlü yapısını ortaya koyan en çarpıcı örnekler arasında yer aldığını kaydeden İşçi Partisi lideri konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğup büyüdüğüm Midlands bölgesinin küçük kasabası farklılıkların hiç olmadığı bir yerdi. Ne bir restoran ne de şimdiki gibi farklı kültürleri yansıtan yemek yerleri vardı. O günden bugüne yaşamımız ve yemek kültürümüz tamamen değişti. Olumlu yönde gelişti. Bu ülkeye kendi kültürlerini taşıyan ve sevdiren bütün bu insanlara teşekkür etmek istiyorum. Günde 12 saat taze yemek sunan ve binlerce kişiyi çalıştıran bu işletmeleri kutluyorum.”

Ödül töreninde, geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen saldırılarda 50 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle saygı duruşu yapıldı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn saldırıyı kınadı ve toplumları nefret ve ırkçılığa karşı birleşmeye çağırdı.

İNGİLİZ MİLLETVEKİLLERİ AKIN ETTİ

Törene gün boyu mecliste yoğun bir Brexit mesaisi harcayan İngiliz parlamentosu milletvekilleri de adeta akın etti. Carolyn Harris, David Amess ve Bambos Charalambous gibi 100’den fazla milletvekili ile aralarında Lord Karan Bilimoria’nın da olduğu çok sayıda Lordlar Kamarası üyesinin de yer aldığı gecede, Londra ve İngiltere’nin farklı bölgelerinde bulunan kebap işletmelerinin davetlisi olan onlarca belediye başkanı ve çok sayıda meclis üyesi de hazır bulundu.

Ünlü radyo programcısı Scott Mills’in sunuculuğunu üstlendiği törende BBC, Telegraph, Financial Times, Spectator, Daily Mirror, Sun, Times ve Evening Standard gibi İngiliz medyasından gazeteciler ve televizyoncular da yoğun ilgi gösterdi. Gece boyunca Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde binlerce insan kebap ödüllerine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş da, İngiltere ekonomisinin en dinamik unsurlarından biri olan kebap işletmelerinin, göçmenlerin ülke ekonomisine sunduğu katkının çarpıcı birer örneğini oluşturduklarını belirtti.

2019 Britanya Kebap Ödülleri yaklaşık üç ay boyunca kamuoyundan gelen adaylık önerileri ve oylamaların ardından siyaset, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı bir jüri tarafından belirlendi. Jüride milletvekilleri Nadhim Zahawi, Tracy Brabin ile Londra Belediye meclis üyesi Jennette Arnold ve Başkan yardımcısı Joanne McCartney, City AM gazetesinin kurucusu Lawson Muncaster, işadamları Mustafa Topkaya, Altan Kemal ve Ali Matur ile Cobra Biraları Direktörü Samson Sohail yer aldı.

2019 yılının kazananlar listesi ise şu işletme ve kişilerden oluştu:

Just Eat Best Delivery İşletmesi ödülü: Wallington Express, Batman Grill

Cobra Fine Dining Restaurant: Skewd Kitchen

Quandoo Müşteri Memnuniyeti Ödülü: Uni Kebab

Booker/Makro En Ekonomik Restaurant: Veysos Restaurant Romford, Rüyam Restaurant

Kuzey ve Batı Londra’da En iyi Kebap Restaurant: Testi Restaurant

Bira London Güney ve Doğu Londra’nın En İyi Kebap Restoranı: Lara Grill

Archway Kebab

En İyi Kebap Vanı: Ahmed’s Bar-B-Q

Londra Dışında En iyi Takeaway Ödülü: Knaphill Charcoal Grill, Masters Kebab

Kuzey İrlanda’da En İyi Kebap Restoranı: Chaska Enniskillen

İskoçya’da En İyi Kebap Restoranları: Verdo Turkish BBQ, Ada Restaurant

Galler’de En İyi Kebap Restaurantı: Golden BBQ

Big K En İyi Bölgesel Kebap Restoranları: Alim-Et Restaurant, Turknaz Restaurant

Duncan Lewis En İyi Şef Ödülü: Ahmet Kabayel – Pircio Restaurant, Bekzod Khamrakulov– Hazev Restaurant

Ödül töreninin tüm fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz: https://flic.kr/s/aHsmBL4Gjx

(Demokrat Haber)