"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasının" galibi İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray tarafından açıklandı. 

Douglas Murray, beş mısralık ‘esprili şiir yarışmasını’, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kazandığını duyurdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Murray, iktidardaki Muhafazakar partinin önemli isimlerinden Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki son blog yazısında yer verdi.

Murray, iktidardaki Muhafazakar partinin önemli isimlerinden Johnson’ın şiirine de, derginin internet sitesindeki son blog yazısında yer verdi.

Douglas Murray şiir yarışmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için açmıştı.

The Spectator yazarı, Johnson’ın, 1000 sterlinlik para ödülünü bir hayır kurumuna bağışlayacağından da emin olduğunu söyledi.

“İNGİLTERE’DE ÖZGÜRCE YATIP KALKIYORUZ”

Murray, tercihinin nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

“Benim için, İngiliz bir siyasi liderin, İngiltere’nin Ankara’da halife olduğu varsayılan bir kişiye boyun eğmeyeceğini göstermesi harika bir şey.

“Erdoğan Türkiye’de muhaliflerini hapse atabilir. Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinde Erdoğan’ı eleştirenleri hapse atabilir. Ancak biz İngiltere’de özgürce yatıp kalkıyoruz.

“Hiçbir yabancı otoritenin bize, neyi nasıl düşünebileceğimizi veya ifade edebileceğimizi söylemesine ihtiyacımız yok.

“Ve yine hiçbir yargıcın (özellikle de bir Alman yargıcın) neyi eğlenceli bulabilceğimiz yolunda bize talimat vermesine de ihtiyacımız yok.”