İngiltere’de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, seçmenler Suriye’de Beşşar Esad yönetiminin halkına karşı kimyasal silahları kullandığı ispatlansa bile Suriye’ye yapılacak askeri bir müdahaleye karşı çıkıyor.

Pazar günleri yayınlanan Sunday Telegraph anketi, İngiltere’nin Suriye krizindeki “rolü ne olmalı?” sorusuna seçmenlerin yüzde 47’si, askeri müdahaleyi reddediyor ancak mültecilere yardımın sürdürülmesinden yana tutum alıyor.

Ankete katılanların yüzde 16’sı ise, askeri müdahaleye karşı çıkmakla kalmıyor mültecilere yardımın devam etmesini de istemiyor.

Buna karşın, İngiltere’nin ABD ile birlikte Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasının destekleyenlerin oranı ise yüzde 19’da kalıyor.

Öte yandan, halkın yüzde 3 gibi bir bölümünün isyancıların silahlandırılması seçeneğinden yana tutum aldığını gösteren anket, katılımcıların en büyük kısmının BM müfettişleri heyetinin Suriye’de kimyasal silahların kullanıldığını doğrulatması durumunda müdahale konusunda Avam Kamarası’nda ikinci bir oylamanın yapılmasını istemediğini de ortaya koydu

Fransa’da da Ifop şirketi tarafından yapılan son kamuoyu araştırmasına göre, uluslararası müdahaleye karşı çıkanların oranı bu ay yüzde 64’e çıktı. Ağustos ayında yapılan anketlerde müdahaleye karşı olanlar yüzde 41 ile yüzde 49 arasındaydı. (ANF, Ajanslar)