ABD'nin Boston kentindeki maratona düzenlenen bombalı saldırının failleri yakalandı.

ABD tarafından Çeçen oldukları duyurulan Çeçen kardeşlerden biri polis tarafından öldürülürken, ikincisi de saatler süren bir operasyonun ardından canlı olarak ele geçirildi.

YARALI OLARAK YAKALANDI

ABD'nin Boston kentinde maraton saldırısının şüphelilerini yakalamak için başlatılan "insan avı" Çeçen kökenli kardeşlerden Dzhokhar Tsarnaev'in gözaltına alınmasıyla son buldu.

Ağır yaralı olarak ele geçirilen 19 yaşındaki Dzhorkar Tsarnaev, Boston yakınlarındaki Watertown kasabasında bir evin bahçesindeki botun içerisinde saklanıyordu.

Botun etrafındaki kan lekelerini fark eden ev sahibi FBI ile irtibata geçti. Olay yerini kuşatan özel birlikler, Dzhorkar Tsarnaev'i yaralı olarak yakaladı. Durumu ağır olan şüpheli hastaneye kaldırıldı.

KIYAFETLERİ KANLIYDI

Kıyafetlerinin kanlı olduğu gözlenen zanlı, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Çeçen kardeş Dzhorkar Tsarnaev'in yakalanması sonrası basına açıklama yapan Boston Federal Savcısı Carmen Ortiz, "Benim için yolculuk devam ediyor, önümüzdeki günlerde cevapları alacaksınız" dedi.

Ağır yaralı olarak ele geçirilen 19 yaşındaki Dzhorkar Tsarnaev sedyeyle hastaneye taşındı

OBAMA: HEMEN YARGIYA VARMAMALIYIZ

Boston maratonu saldırısını düzenleyen şüphelilerden birinin öldürülmesi, diğerinin yakalanması sonrası açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyla ilgili sorulara cevap bulma sözü verdi.

"Trajedide önemli bir sayfayı kapattık ama hala cevaplanmaması gereken çok soru var" diyen ABD Başkanı Obama, "Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grubun tamamı hakkında" dedi.