Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden (KCDC) yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 12’si yurt dışı kaynaklı 371 Covid-19 vakası tespit edildi. Yurt içi kaynaklı 371 yeni vakadan 284’ü başkent Seul’de görüldü.

Toplam vaka sayısının 19 bin 77’ye yükseldiği Güney Kore’de, şimdiye kadar Covid-19 testi pozitif çıkan 14 bin 461 kişi iyileşti. Ülkede, son 24 saatte Covid-19 nedeniyle üç kişinini öldüğü, toplam sayının 316’ya çıktığı kaydedildi.

İKİ SAAT KAFEDE OTURDU, 56 KİŞİYİ ENFEKTE ETTİ

Paju kentinde, bu ay içerisinde Strabucks şubesine giden enfeksiyonlu bir bir kişinin, en az 56 kişiye korona bulaştırdığı belirtildi. Yetkililer, klimanın yanında oturan ve iki saat boyunca kafede kalan kişinin esintiyle beraber virüsü yaymış olabileceğini aktardı. Çoğu müşterinin maske kullanmadığı ve havalandırma sisteminin düzgün çalışmadığı belirtildi.

Starbucks’ta çalışan dört görevlinin enfeke olmadığı kaydedilirken, uzmanlar vardiya sırasında maske taktıkları için korunduklarını aktardı. KCDC direktörü Jeong Eun-kyeong, “Ziyaretçilerin çoğu maske takmıyordu ve nemli hava nedeniyle klimalar çalışıyor olsa da mağazadan düzgün bir havalandırma sisteminin olmadığı görüldü” ifadelerini kullandı.

VAKALARIN ÇOĞU KİLİSE CEMAATİNDEN

Son dönemdeki yurt içi kaynaklı yeni vakaların büyük bölümünün kaynağının Seul’deki Sarang Jeil Kilisesi cemaati olduğu, kiliseyle irtibatlı vaka sayısının 978’e yükseldiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, başkente yönelik yeni korona virüsü tedbirleri kapsamında 9 Eylül’e kadar başkent Seul’de restoranların 21.00-05.00 saatlerinde paket servis haricinde hizmet vermesinin yasaklandığını açıkladı. Seul’de spor salonları ve kapalı spor tesisleri de geçici olarak kapatılırken, huzurevlerine de ziyaretçi alınmayacak.