Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY), en büyük muhalefet partisi olan Goran (Değişim Hareketi), bölgesel parlamentodaki koltuklarının yarısını kaybettiği seçimlerin sonucunu kabul etmediğini duyurdu.

Goran üyesi Hemin Enver, çok sayıda şikâyetin henüz karara bağlanmadığını, bu şikâyetler sonucunda sonuçların değişebileceğini ve temyize gideceklerini söyledi.

IKBY’de 30 Eylül’de düzenlenen bölgesel parlamento seçimlerinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 111 koltuktan 45’ini, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ise 21’ini kazanmıştı.

Goran’ın sandalye sayısı bir önceki dönemde 42’yken, bu seçimlerde 21’e düşmüştü.

‘1000’DEN FAZLA ŞİKÂYET VAR’

Seçim sonuçlarının cumartesi günü açıklanması sonrası KDP ile KYB’nin koalisyon kurması beklenirken, Goran’ın tavrı merak ediliyordu.

El Cezire’ye konuşan Enver, sonuçları kabul etmediklerini şu cümlelerle açıkladı: “Seçimlerde hile yapıldı. 1000’den fazla şikâyet var. Bunların bazıları sonuçlanmadı ve bu durum sonuçları değiştirebilir. Dolayısıyla sonuçları temyize götüreceğiz.”

GORRAN KABİNEYE GİRMEYEBİLİR

Önceki kabinede dört bakanlığı bulunan Goran’ın yeni kabineye katılıp katılmayacağı da belirsiz. Enver bu konuda parti toplantısında karar verileceğini söyledi.

Sonuçları tek reddeden parti Goran da değil. muhalefetteki Yeni Nesil Hareketi, Kürdistan İslami Birliği ve Kürdistan İslami Grubu da sonuçları kabul etmediklerini açıkladı. Seçimlerin ardından, muhalefet partileri KDP ile KYB’yi hile yapmakla suçlamıştı. İki parti de bu suçlamaları reddetmişti.

Kaynak: Duvar