Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) muhalefetinin başını çeken Goran Hareketi, bağımsızlık referandumu kararını değiştirdi.

Değişim Hareketi (Goran), bağımsızlık referandumuyla ilgili “Seçmenlerimiz özgür iradeleriyle karar versinler” açıklamasında bulundu.

Goran Ulusal Meclisi’nin kısa bir süre önce biten toplantıda, bağımsızlık referandumuna yönelik nihai karar tartılşıldı.

Goran tarafından yapılan açıklamada, “Goran Hareketi olarak, bağımsız Kürdistan devletini destekliyoruz. bu süreçte nasıl davranacağı konusunda seçmenlerimizi özgür bırakıyoruz” ifadelerine verildi.

Goran, son dakikaya kadar referanduma karşı çıkıyordu.

KOMEL'DEN DE REFERANDUMA DESTEK

Kürdistan İslami Topluluk Partisi de yarın yapılacak bağımsızlık referandumuna desteğini açıklayarak, ‘Evet’ oyu kullanacakalarını açıkladı.
 
Komel, yaptığı yazılı açıklamayla, bağımsızlık referandumunu destekleyeceklerini ve oylarının 'Evet' olacağını kaydetti.
 
Açıklamada, “Samimi her Kürt, 'Bağımsız devlet istiyor musunuz?' sorusuna şüphesiz 'evet' yanıtını verir” ifadelerine yer verilerek, Kürdistan halkının da Dünya'daki bütün halklar gibi kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğu vurgulandı.
 
Komel ve Değişim (Goran) Hareketi, daha önce referandumun ertelenmesi için birkaç kez talepte bulunmuştu.