Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad, Irak merkezi hükümetinin havalimanlarına yönelik kararını değerlendirdi.

Bağdat’ın Kürdistan’a yönelik havalimanlarını teslim etme kararının yasal bir gerekçesi olmadığını, kararın siyasi olduğunu söyleyen Bawemirad, “Bağdat hükümetinden yetkililerin havalimanına girişlerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Parlamento oturumuna katılan Kürdistan Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bawemurad, Bağdat’ın havaalanlarının teslim edilmesine yönelik aldığı kararının siyasi olduğunu savundu.

Bawemirad, ”Irak hükümetinin Kürdistan hava uçuşlarını durdurma karaları siyasi bir karardır. Irak hükümeti Kürdistan üzerinde başka alanlarda yaptırım uygulayamayacağını iyi biliyordu. Bu nedenle havalimanlarına yöneldi. İade talebinin yasal bir gerekçesi yoktur.” dedi.

Bağdat’ın aldığı kararlarla Kürdistan toplumunu cezalandırmayı amaçladığını söyleyen Bawemirad, sorunları diyalog yoluyla çözme taraftarı olduklarını ifade ederek “Sürekli  çaba içerisindeyiz ve bu sorunun diyalog yolları ile  çözülmesi için çabalıyoruz. Ayrıca Irak hükümetinden havalimanlarının teslim edilmesi konusunun  aydınlatılmasını istedik. Ancak bize kararın dayandığı gerekçeleri söyleyemediler. Ayrıca Bağdat da bu kararı nasıl uygulanacağı konusunda fikir sahibi değil” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: KDR News)