Oyuncu Aamir Khan’ın yaptığı bir yardımda bir kilo un paketinin içerisine 15 bin rupi (yaklaşık bin 400 lira) yerleştirdiği iddiası doğru çıkmadı. Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan iddiada Khan’ın gerçekten ihtiyacı olanların alması için sadece bir kilo un dağıttığı ancak un paketlerinin içerisine 15 bin rupi gizlediği öne sürülmüştü.

İddia, TikTok’ta paylaşılan bir videoya dayanıyor. Sameer Khan isimli bir TikTok kullanıcısı 19 Nisan 2020 tarihli videoda birisinin un paketleri içerisine 15 bin rupi yerleştirdiğini anlatıyor ancak yapılan yardımı anlatırken Khan’dan bahsetmiyor. Sameer Khan videoda, “Gece yarısı bir gecekondu mahallesinde buğday unu dağıtmak için bir kamyon geldi. Her bir kişi için bir kg un olduğu söylendi, un miktarı çok az olduğu için birçok insan unu almaktan vazgeçti. Sadece gerçekten açlıktan ölmek üzere olan ihtiyaç sahipleri gittiler ve 1 kg un paketi aldılar. Ancak paketi evlerinde açtıklarında, içinde 15 bin rupi olduğunu gördüler” ifadelerini kullandı.

Teyit.org‘un araştırmasına göre, Sameer Khan yalnızca duyduğu ilginç yardımı anlattığını, videoda yardımı yapan kişinin Aamir Khan olduğundan bahsetmediğini, videoda Aamir Khan’ın adının bile geçmediğini ifade etti.

The Quint isimli internet sitesi, Aamir Khan’ın tanıtım ekibine ulaşarak Aamir Khan’ın böyle bir yardım organize etmediği bilgisine ulaştı. Ayrıca doğrulama platformu India Today, yardımın Aamir Khan tarafından yapıldığının asılsız olduğunu belirterek iddianın yanlış olduğunu ortaya koydu.

Biliyor Muydunuz isimli Twitter hesabından da paylaşılan iddia 8 bin 200 retweet ve 56 bin 500 beğeni aldı.