Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, Suriye'nin Humus şehrindeki patlamada en az 37 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi yaralandı.

Saldırıda en az bir bomba yüklü aracın kullanıldığı bildiriliyor.

Patlamanın hedef aldığı Zahra, Eski Şehir'de yer alan bir Alevi mahallesi.

Saldırıda ölen ve yaralanan sayısıyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor.

Bazı hükümet yetkilileri 37 kişinin öldüğünü belirtirken, AFP Haber Ajansı'na konuşan bir yetkili 45 kişinin öldüğünü ifade ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi ise 17 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını kaydediyor.

Humus, Suriye iç savaşında tarafların en çok çatıştığı yerlerin başında geliyor.

ŞAM’IN MERKEZİNE ÖLÜMCÜL SALDIRI

Bugün erken saatlerde başkent Şam'a yapılan saldırıda da en az 14 kişinin öldüğü, 80 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Şam'daki saldırıda kentin merkezindeki Badr al-Din al-Hüseyin teknik enstitüsünün hedef alındığı kaydediliyor. Bu enstitünün Şeriat Bilimleri Enstütüsü olduğu bildiriliyor.

Polis, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 4 havan topu kullanıldığını söylemişti.

Son dönemde hükümet güçleri, başkentin etrafındaki önemli bölgeleri ele geçirdi. Ancak kentte yaşayanlar, muhaliflerin giderek daha fazla havan topu ve roket attığını belirtiyor.

Beyrut'taki BBC muhabiri Jim Muir de, Şam'a sık sık havan topu saldırıları gerçekleştiğini belirtiyor. Ancak Muir'e göre, askeri olarak bu saldırılar çok anlamlı değil. Çünkü muhalifler, kent merkezine uzak yerleri işgal ediyorlar ve ciddi bir kara harekatı yapabilecek durumda değiller.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir gün önce seçimlerde yeniden aday olacağını açıklamıştı. Başkan Esad'ın tekrar aday olması eleştirilmiş, Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek adına istifa etmesi gerektiği yorumları yapılmıştı.

Esad'ın yeniden aday olması, Şam'daki destekçileri tarafından kutlanmıştı. (BBC Türkçe)