Fransa’da kendisine olan halk desteği giderek düşen Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkenin en başta gelen sorunlarından biri olan işsizliği azaltamadığı takdirde bir daha cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Hollande, şöyle konuştu:

“İşsizlikte yükseliş trendini geri çevireceğimi söyledim. Ancak olmadı ve bu yüzden de eleştirildim. Çünkü bu birçok kişiyi ümitlendiren bir vaatti, özellikle de iş arayanlar için. Eğer bunu bu dönemimin sonuna kadar gerçekleştiremezsem, sizce 2017’deki seçimlere katılıp, ‘Bakın geçmiş beş senede bunu gerçekleştiremedim ancak önümüzdeki dönemde bunu başaracağım’, der miyim? Fransızlar bana hiç acımazlar ve bu konuda haklı da olurlar.

Görevimin kalan son iki buçuk yılında ülkemi güçlendirmek için reformlar gerçekleştirmek istiyorum. Kendimi elimden gelen her şeyi yapmaya adıyorum ancak bunu kendimle gurur duymak için değil, Fransa’ya yararlı olduğumu bilmek için yapıyorum”

Hollande, ülkede birçok vatandaşın memnun olmadığı yüksek vergilere yenilerinin eklenmeyeceği, gençler için 15 bin yeni iş imkanı yaratılacağı ve 50 yaşın üzerindeki vatandaşlara verilen işsizlik maaşının arttırılacağı vaatlerinde de bulundu.

Fransa’nın 2024 Olimpiyat Oyunları’na ve Expo 2025’e ev sahipliği yapması da Hollande’ın hedefleri arasında. (euronews)