Hollanda’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Türkiye'deki referandum sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaşayan ve Evet oyu kullanan Türkiye vatandaşı seçmenlerin Türkiye’ye geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

Referandum sonuçlarını, “Türkiye, daha fazla İslamofaşizm ve totaliterliği seçti” diye değerlendiren Wilders, Twitter hesabından “Hollandalı Türkler topluca ‘Evet’ verdi. Evet, şimdi de topluca Türkiye’ye dönün. Eğer Hollanda’daki özgürlüklere rağmen Türkiye’de diktatörlüğü seçiyorsanız burada işiniz yok. Güle güle” dedi.

ÇİFTE VATANDAŞLIĞIN İPTALİ GÜNDEMDE

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Referandumda yüzde 78’e yakın ‘Evet’ oyu çıkan Belçika’da da Türkiye kökenlilerin çifte vatandaşlığının iptal edilmesi tartışması yeniden gündeme geldi.

Hükümet ortağı Flaman Hıristiyan Demokrat Partisi’nin (CD-V) milletvekillerinden Hendrik Bogaert, Türkiye’de totaliter bir rejimi destekleyenlerin çifte vatandaşlığına son verilmesini istedi.

Belçika’daki Türkiye kökenlilerin çoğunun totaliter bir sisteme destek verdiğini belirten Bogaert, bunun ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinden sığınma ve göçten sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken de öneriye destek verdi.

Francken, referandum sonuçlarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, “Belçika’da sol partilere oy verenler Türkiye’de aşırı sağı destekliyor. Anlaşılmaz bir durum” dedi.