Hollanda'da İşçi Partisi'nin (PvdA) yeni lideri Diderik Samsom oldu. İşçi Partisi'nde Job Cohen'in geçtiğimiz günlerde istifa etmesinin ardından başlayan liderlik yarışını Diederik Samsom kazandı.

 

4 hafta önce Job Cohen'in liderlik koltuğunu bıraktığını açıklamasının ardından Lutz Jacobi, Ronald Plasterk, Martijn van Dam, Nebahat Albayrak ve Diederik Samsom liderlik koltuğuna aday olmuştu.

 

Yaklaşık 55 bin partilinin, 10 gün boyunca oylarını kullanmasının ardından bugün nihai sonuç Diederik Samsom lehine açıklandı. Nebahat Albayrak ise büyük bir umutla başladığı liderlik yarışını kazanamadı.

 

Başkent Amsterdam'daki Rode Hoed Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında İşçi Partisi Başkanı Hans Spekman, yeni liderin 55 bin İşçi Partili üyenin oyları ile belirlendiğini ve yüzde 54'lük oy oranı ile Diderik Samsom'un partinin yeni lideri olduğunu açıkladı.

 

Diğer adaylardan Ronald Plasterk yüzde 32, Nebahat Albayrak yüzde 8, Martijn van Dam yüzde 4 ve Lutz Jacobi de yüze 2 oy aldı. (habertürk)