Fiyat artışına karşı sendikaların ilan ettiği iki günlük genel grevden dolayı Hindistan genelinde kamu ulaşımı ve bankacılık sektörü durdu.

Grevin ilk gününde özellikle akaryakıt fiyatının yükselmesine öfkeli işçiler trafiği barikatlarla engellerken, güvenlik güçleri ile gerginlik yaşandı. Gerginliğin çatışmaya dönüştüğü Ambala'da bir işçinin öldüğü bildirildi.

Hükümetin hazırladığı bütçe kesintilerinin meclise gelmesinden önce yapılan genel grevde ayrıca büyük silah anlaşmalarında yolsuzluk skandalları da protesto ediliyor.

Hükümetin grevin ikinci günü olan Perşembe günü bütçe kesintisi görüşmelerine başlaması beklenirken, sendikalar kesintilere karşı daha sert eylemler yapacaklarını bildirdi.

Hükümetin bu eylemlerinden ders almasını istediklerini ifade eden Hindistan İşçiler Sendikası Başkan Yardımcısı Ahtar Hüsseyin, "Taleplerimize gözlerini kapatabileceklerini zannediyorlar fakat bu kadarının da fazla olduğunu bilsinler. Hükümet daha ciddi olmalı" dedi.

Odisha'nın başkenti Bhubaneswar'da eylemcilerin Başbakan Singh ve hükümet partisi lideri Sonia Gandhi'nin büstlerini ateşe verdiği bildiriliyor.