HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan Irak Başbakanı Haydar El Abadi  ile Irak'ta görüştü.

Ortadoğu'daki kanın durması ve halkların selametine yönelik ortak hareket edilmesi gerektiğinin altının çizildiği görüşmede Türkiye ve Irak’ta yaşanan sorunlara dair de görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye ve Irak’ta yaşanan sorunların muhataplarla karşılıklı hak hukuk ve adalet anlayışıyla, diyalog yolu ile çözülebileceği vurgusu yapıldı.

Görüşmede, Aslan: “Irak halkını ve bölgedeki tüm halkları hedef alan DAİŞ’e  karşı olan mücadelenizi destekliyoruz. DAİŞ Araplara, Kürtlere, Sünnilere, Şiilere, Müslümanlar’a Hristiyanlar’a, Süryaniler’e, Ezidiler’e ve diğer tüm halklara, inançlara zarar veren bir terör örgütüdür. Bugünlere kadar gelmesi ve güçlenmesi herkesin malumu ki hiç şüphesiz ki güçlü ülkelerden aldığı destek sayesindedir. Destek aldığı ülkeleri de vurmaya başlayan DAİŞ, BOP kapsamında piyasaya sürülmüş uluslararası desteği kimi zaman el altından kimi zaman aşikar desteklenen joker bir örgüttür” dedi.

Başbakan Haydar El Abadi de Türkiye ile olan ilişkileri önemsediğini ve DAİŞ’in hem Irak halkına hem Ortadoğu halklarına büyük zararlar verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyleyerek DAİŞ’le kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

(Demokrat Haber)