SANA Ajansı tarafından geçilen haberde, aşırılık yanlısı silahlı militanların Suriye’nin Hama Vilayeti’nde bulunan Maan Köyü’nde içerisinde sivillerin de bulunduğu 40’dan fazla kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Suriye hükümeti adına açıklama yapan Sosyal İşler Bakanı Kinda el Şammat, “Bu katliam ilk değil” diyerek 3 yıldır cihatçı grupların işlediği katliamların görmezden gelinmesini eleştirdi.

Cenevre -2 Konferansı’nın bugün başlayan 2. tur görüşmeleri için İsviçre’de bulunan Enformasyon Bakanı Ümran el Zubi ise koalisyon delegasyonunun katliamı kınaması gerektiğini belirtti.

Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nden Rami Abdurrahman’ın açıklamasına göre ise dün gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitirenlerin yarısı sivil, yarısı ise köy savunmasında görev alan milislerdi.

Lübnan gazetesi Daily Star tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde ise söz konusu saldırıyı Cund El Aksa (Mescid - i Aksa’nın Askerleri) isimli örgüte mensup militanlarca gerçekleştirildiği ve silahlı baskının düzenlendiği Maan Köyü’nde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın da mensubu olduğu aşirete üye Alevilerin yaşadığı belirtildi.

Associated Press’in haberine göre Cund El Aksa, köye girdiğini gösteren bir video yayımladı. Örgütün üyeleri evleri yağmalarken kara cihat bayrağı salladı. Grup, ölümleri ise üstlenmedi. Katliamı, İslami Cephe’ye bağlı Ahrar uş Şam’ın işlediği de iddialar arasında.