Halep'e bağlı El Bab kasabasında bir posta ofisini ele geçiren silahlı muhalifler, memurları ve güvenlik görevlilerini binanın tepesinden atarak katlettiler.

 

Suriye'de muhalif grupların ele geçirdikleri yerde vahşice katliamlarına bir yenisi daha eklendi.

 

İnternete yüklenen video Suriye'de yaşanan dramı gözler önüne seriyor. Görüntülerin 10 Ağustos'ta kaydedildiği belirtiliyor. Görüntülerde Halep'in El Bab mahallesindeki posta binasını ele geçiren silahlı kişiler, daha önceden öldürüldükleri kişileri “Allahu Ekber” sesleri ile binadan aşağı atıyor. Muhaliflerin propaganda amaçlı çektiği amatör video görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor. İnternette propaganda amaçlı yüklenen buna benzer çok sayıda görüntü bulunuyor.

 

Bu arada cephede bunlar yaşanırken ülkede bulunan BM gözlemcileri araştırmalarına devam ediyor.

 

Öte yandan Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının Suriye krizini görüşmek için Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapacakları toplantı ertelendi.

 

Arap Birliği sekreterliğinden yapılan açıklamada gerekçe verilmeksizin toplantının ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

 

İptal edilen toplantıda Suriye özel temsilciliği görevinden istifa eden Kofi Annan’ın yerine getirilecek ismin de netleşmesi bekleniyordu.