Halep’te Suriye Ordusu’nun ilerleyişi sürerken cihatçı grupların toplantısı bombalandı ve üst düzey komutanlar öldürüldü.

Operasyonda Fetih Ordusu Askeri Komutanı Ebu Ömer Serakip, ismini Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştiren El Nusra Askeri Komutanı Ebu Hacer Humsiy ile birlikte üst düzey cihatçı komutanlar öldürüldü.

Suriye Ordusu tarafından ikinci kez kuşatılan Halep'te, yeni bir saldırı planı için Kafr Naha’da toplantı halinde oldukları iddia edilen Fetih Ordusu Askeri Komutanı Ebu Ömer Serakip ve Şam'ın Fethi Cephesi Askeri Komutanı Ebu Hacer Humsiy öldürülen isimlerden bazıları oldu.

Almasdar News toplantının yapılacağı yerin Suriye istihbaratı tarafından belirlendiğini ve Suriye Hava Kuvvetleri tarafından vurulduğunu iddia ederken, Yeni Şafak operasyonun ABD tarafından yapıldığını iddia etti.

Yeni Şafak Halep'in batı kırsalında öldürülen diğer üst düzey cihatçı komutanların ise Ebu Muhammed el Humsi, Ebu Ahmed Biniş ve Ebu Müslim el Şami olduğunu yazdı.

Operasyonun olduğu gece Erdoğan ve Putin görüştü, Halep'te ateşkesin sağlanması için çabaların yoğunlaştırılması konusunda mutabık olduklarını vurguladılar.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da bugün tekrar Suriye konusunu ele aldılar.