(Agos.com.tr) Suriye Ermeni toplumunun önde gelen isimlerinden AGBU (Ermeni Genel Hayırseverler Birliği) Halep Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hagop Mikaelyan (70), aşırı İslamcı el-Nusra örgütü tarafından kaçırıldı.

Mikaelyan’ın Salı akşamı Halep’ten Beyrut’a yolculuk ettiği sırada içinde bulunduğu otobüs El Kaide'nin Suriye kolu el-Nusra örgütünün yola kurmuş olduğu barikata takıldı.

Mikaelyan’ın indirilmesinden sonra otobüsün yola devam etmesine izin verildi. Ailesinden alınan bilgiye göre Mikaelyan hayatta ve bugün bir telefonla kendilerine ulaşarak durumunu iletmiş.

Ailesi, Mikaelyan’ın silahlı grup tarafından dini bir mahkemeye çıkarıldığını, ‘rejim yanlısı olmak’ ve ‘rejimden yana yürüyüşe katılmak’ ile suçlanarak 3 ay hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.

AGBU Halep bölgesi yönetim kurulu başkanlığı dışında bilinen bir yazar ve öğretim üyesi olan 70 yaşındaki Hagop Mikaelyan’ın ciddi sağlık sorunları bulunuyor.

22 Nisan'da da Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlo Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırılmıştı ve kendilerinden bilgi alınamıyor.