Gürcistan'da 3 bin tutuklunun serbest bırakılması için oluşturulan "Af Kanunu" onaylandı. Kanunun daha çok siyasi tutukluları kapsadığı belirtilirken yüzlerce kişi serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından iki kez veto edilen kanun, ülke tarihinde ilk kez parlamento başkanı tarafından imzalandı.

13 Ocak'ta yürürlüğe giren kanunla birlikte serbest kalanlar arasında muhalifler ve önceki hükümet döneminde Rusya ajanı olmakla suçlanarak hapse atılanlar da bulunuyor.

Dün sabah saat 10.00'dan itibaren serbest bırakmalar başlarken, serbest bırakılardan 190'ının siyasi tutuklu olduğu bildirildi. Henüz serbest bırakılanların tam sayısı açıklanmazken toplamda 3 bin kişiye tüm hapishanelerin kapıları açıldı.

Af Kanunu, Gürcistan parlamentosu tarafından Aralık 2012'de kabul edilmişti, fakat Saakaşvili belgeyi imzalamayıp veto hakkını kullanarak parlamentoya geri göndermişti. Cumhurbaşkanı, casusluk ve vatana ihanet suçlamasıyla cezalandırılanların serbest bırakılmasına karşı çıkmıştı.