Myoung SookJung, bugüne dek farklı yerlerden sokaklardan ya da restoranlardan kurtardığı 200 köpeği beslemeyi kendine görev bildi.

Bu yüzden de bu güne dek defalarca taşınmak zorunda kaldı.

Çünkü onun hayvanseverlik seviyesine pek çok komşusu tahammül edemiyor. Ancak Jung, hayvanseverler için bir şampiyon.

TAM 26 YILDIR "BEBEKLERİM" DEDİĞİ KÖPEKLERE BAKIYOR

2014 yılında Jung, Asan'da bir hayvan barınağı da kurmuş. Ancak resmi izne sahip olmadığı için yerel yetkililer barınağın yeri ve adı hakkında bilgi verme yetkisine sahip değil. Zira aktivistler bölgede hayvan hakları konusundaki tutumun yeterli olgunluğa ulaşmadığını söylüyor.

Hükümet yetkilileri, Jung ve destekçilerinin, 2014'ten bu yana çoğu kedi ve köpek binlerce hayvanı restoranlarda yemek olmaktan ya da sahiplenilmedikleri halde ötenazi ile öldürülmekten kurtararak kamusal barınaklara gönderdiğini belirtiyor. Bu sayı, 2014'te 81.000 2010'da 100.000 olarak açıklanıyor.

Bazı Güney Koreliler bu kadar çok hayvanın bir arada yaşamasını sağlıksız bularak Jung'u eleştiriyor. Ancak Jung, " Bebeklerim aç değiller ve son derece sağlıklılar. Ayrıca burada özgürce dolaşıp oynuyorlar" diyor.

Jung, ona ithafen "bu orta yaşlı garip kadın neden sürekli gülümsüyor" diyenlereyse, "gülümsüyorum çünkü, bebeklerimi beslemeye odaklı yaşıyorum" diye cevap veriyor.

Jung, kendisi için fazla bir şey yapmayan ve köpekleri için yaşayan biri. Köpeklerin yiyecekleri ve ilaçları için ayda 1,600 dolar harcıyor.

Yanındaki köpekler sağlıklı ve iyi bir şekilde yaşıyor ancak bazılarının birbirleriyle kavga ederek öldükleri de söyleniyor.

(Kaynak: AP)