BBC'de yayınlanan Top Gear'ın sunucusu Jeremy Clarkson, ‘Grev yapan kamu çalışanlarının vurulması gerektiği’ şeklindeki sözleri nedeniyle tarihin en büyük şikâyet dalgası ile karşı karşıya...

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, 'Top Gear'ın sunucusu Jeremy Clarkson’ın yaptığı açıklamalardan sonra binlerce şikâyete maruz kaldı.

 

Çarşamba günü ‘The One Show’da grev yapan kamu çalışanlarıyla ilgili soruya karşılık ‘Hepsini vururdum, hepsini dışarı çıkarır ve ailelerinin gözü önünde infaz ederdim. Kıyak emeklilikleri garantiyken ve biz yaşamak için çalışmak zorundayken, ne cüretle greve gidiyorlar?’ diyen Clarkson özür dilese de öfke dinmiyor.

 

'CİDDİYE ALINACAĞINI DÜŞÜNMEDİM'

Bu sabah itibariyle şikâyet sayısı 21 bini geçti ancak hem Clarkson hem BBC, bunun daha önceden canlı yayın sırasında 'grev' hakkında yapılması planlanan bir espri olduğu ve yanlış anlaşıldığı konusunda ısrarlı.

 

Hatta Clarkson dün akşam yaptığı açıklamada "Bu şakanın bir an bile ciddiye alınacağını düşünmedim. Eğer yanlış anlaşıldıysa hem kendim hem de BBC adına özür dilerim" dedi.

 

JEREMY CLARKSON KİMDİR?

Tam adıyla Jeremy Charles Robert Clarkson otomobil konusunda uzmanlaşmış bir yazar ve yayıncı. The Sunday Times'da ve The Sun gazetesinde de haftalık yazılar yazsa da en çok BBC otomobil programı Top Gear ile tanınıyor.

 

Yaptığı ağır otomobil eleştirileri Clarkson'ı, otomobil şirketlerinin çok sevdiği ya da çok nefret ettiği en önemli kişilerden biri haline getirdi. Top Gear programındaki otomobil değerlendirmeleri, yüksek satış hedefi olan otomobil markalarının yıl sonu hedeflerini etkileyecek kadar dikkate alınıyor.

 

Vauxhall'un 2. nesil Cavalier modelini değerlendirirken, "Bu bir otomobil, 4 tekerleği var ve gider. O kadar!" dedikten sonra, sırtını dönüp kameradan uzaklaşması, Clarkson'ı dünyanın en etkili otomobil yazarlarından biri haline getirmişti.