Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci, “KDP bu kayıtların 2014'ten beri kendilerinde olduğunu belirtiyor. Ancak daha sonra yayımlayıp asayiş ve mahkemeye göndermişlerdir. Biz ses kayıtlarının Newşirwan Mustafa'ya ait olduğunun kanıtlanamayacağına dair belgeleri mahkemeye sunduk” ifadelerini kullandı.

Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Haci, Goran Hareketi Lideri Newşirwan Mustafa hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin hareketin Süleymaniye'deki merkezinde açıklama yaptı.

Haci, Newşirwan Mustafa'nın avukatlarıyla yoluyla mahkemeyi Süleymaniye'ye taşımak için başvurduğunu, ancak buna rağmen davanın Hewler'de götürüldüğünü, dolayısıyla verilen kararın kesinlikle yasal olmadığını kaydetti.

Newşirwan Mustafa'nın tanınmış bir kişi olduğuna dikkat çeken Haci, "Newşirwan Mustafa adresi belli olan biridir. Mahkeme Newşirwan Bey'e direkt bildirimde bulunmalıydı. Ancak böyle yapacaklarına tebligatı Goran Hareketinin Hewler bürosuna gönderdiler" dedi.

'YARGININ BAĞIMSIZ OLMASI GEREKİYOR'

Yargının bağımsız olması gerektiğini kaydeden Haci, şöyle konuştu. "Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve lideri, bu kararla, yargı ve yargı erkinin Kürdistan Bölgesi'nde bağımsız olmadığını ispatlamıştır."

SAHTE SES KAYITLARI

Haci, Hewler Mahkemesi'nin tutuklama gerekçesinin sahte ses kayıtlarına dayandırıldığına ifade ederek, "KDP bu kayıtların 2014'ten beri kendilerinde olduğunu belirtiyor. Ancak daha sonra yayımlayıp asayiş ve mahkemeye göndermişlerdir. Biz ses kayıtlarının Newşirwan Mustafa'ya ait olduğunun kanıtlanamayacağına dair belgeleri mahkemeye sunduk. Dava dosyasının da Süleymaniye Mahkemesi'ne nakledilmesini istedik, ancak bu talebimiz reddedildi" dedi.

Haci, temyiz Mahkemesi'nin kararını bekleyeceklerini belirtti.

(Kaynak: DİHA)