Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 8 Temmuz'dan bu yana çoğu sivil, ölen Filistinliler'in sayısı 1460'a çıktı.

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında ise ikisi sivil 63 İsrail vatandaşı ve Taylandlı bir işçi yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze operasyonunu kendi halkını Filistinli militanlarının saldırılarından korumak için gerçekleştirdiğini söylüyor.

Hamas ise Gazze'ye yönelik İsrail ve Mısır tarafından uygulanan ambargonun kalkmasını talep ediyor.

İsrail ve Hamas arasında 72 saatlik koşulsuz ateşkes ilan edilmiş, ateşkes bugün yerel saatle sabah 8'de başlamış, ancak kısa süre sonra İsrail operasyonlara devam kararı aldığını açıklamıştı.

Fakat ateşkesin başlamasından yaklaşık iki saat sonra bir İsrail tankının gerçekleştirdiği saldırı sonrasında 8 kişi öldü, 15 kişi ise yaralandı.

İsrail saldırının daha önceki bir saldırıya cevap niteliğinde olduğunu ifade etti. İsrail, ateşkesin bozulmasından Hamas'ı sorumlu tutuyor.

İsrail ordusunun açıklamasına göre ateşkes başlamadan hemen önce Gazze'den fırlatılan 6 füze İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildi.

Filistinli yetkililer ise İsrail'in Refah sınır kapısının güneyindeki bir kasabaya yaptığı saldırı sırasında 27 Filistinlinin öldüğünü belirtiyor.

İsrail yönetimi, Hamas'ın İsrail'e açtığı tünelleri yok etmeye devam edeceklerini söyledi. (BBC Türkçe)