Dünyanın farklı yerlerinden kadınlar, 14 Eylül’de Gazze'e Kadın Gemisi ile Gazze’ye doğru yola çıkıyor.

Aynı gün İstanbul'da da dayanışma eylemi olacak. Dünyanın farklı yerlerinden kadınlar, 14 Eylül’de Gazze’ye doğru yola çıkıyor. Gazze'ye Kadın Gemisi (Women’s Boat to Gaza – WBG) girişimi, Amal (Umut) ve Zaytuna (Zeytin) adlı gemilerle 14 Eylül’de Barselona’dan çıkarak, tüm dünyadan kadınların sesini Gazzeli kadınlara taşımayı hedefliyor.

Gazze'ye Kadın Gemisi bugün Barselona Limanı’ndaki Bosch i Alsina rıhtımına demir atacak ve Gazze’ye doğru yola çıkmadan önce iki gün boyunca rıhtımda dayanışma etkinlikleri düzenlenecek. Gemi 17 Eylül’de Fransa’nın Korsika kıyısınaki Ajaccio’ya varacak.

Buradan da 19 Eylül’de ayrılarak, Gazze’ye doğru yola çıkacak. Geminin yolcuarı arasında İsveç’ten Avrupa Parlamentosu üyesi Malin Björk, 2003’te Irak işgali sırasında istifa eden ABD ordusu albaylarından Ann Wright, Malezyalı fizikçi Dr. Fauziah Modh Hasan gibi isimler de var.



GALASARAY’DA DAYANIŞMA EYLEMİ

Türkiye’den Barış için Kadın Girişimi de 14 Eylül Çarşamba günü, Gazze'ye Kadın Gemisi’ne selam göndermek, Gazzelilere ve bu ablukanın sonuçlarını en ağır biçimde yaşayan kadınlarla dayanışma içinde olduklarını ifade etmek için Çarşamba günü Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek. Barış İçin Kadın Girişimi, 14Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te Galatasaray meydanındaki basın açıklamasına tüm kadınları davet ediyor.

GAZZE’YE KADIN GEMİSİ NEDİR?

Gazze'ye Kadın Gemisi (Women’s Boat to Gaza – WBG), 2010’da kurulan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun (Freedom Flotilla Coalition) başlattığı bir girişim. WBG, Gazze’deki İsrail ablukasına karşı Gazzeli kadınlara dayanışma ve umut mesajı taşımayı hedefliyor.

WBG girişiminde Gazze Yolunda Kanada Gemisi, İtalya Özgürlük Filosu Koalisyonu, Filistin Dayanışma Birliği (Güney Afrika) ile Norveç, İspanya, İsveç, Yen Zelanda, Avusturalya ve ABD Gazze Gemileri ve Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı yer alıyor.

(Kaynak: Bianet)