Macaristan’da polisten kaçan mültecilere çelme takarak düşüren kameraman Petra Laszlo, çocuğuyla birlikte yere düşen mülteci Osama Abdul Mohsen’e ve Facebook’a dava açmayı planladığını açıkladı.

İMC'de yer alan habere göre Rusya gazetesi Izvestia’ya konuşan Laszlo, “Kocam ve ben, Facebook’un benim durumumla ilgili önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. İnsanların bana karşı kışkırtılmasına yardımcı oldu” dedi.

Laszlo, çelme takarak düşürdüğü Mohsen’in de ilk açıklamalarında polisi suçlarken, sonra söylem değiştirerek kendisini suçladığını öne sürdü.

Ne olmuştu?

Macaristan’da polisten kaçan mültecileri görüntüleyen Petra Lazlo adlı kadın kameraman, kucağında oğlunu taşıyan Osama Abdul Mohsen’i çelme takarak yere düşürmüş, başka bir mülteci kız çocuğuna ise tekme atmıştı.

Görüntüler tüm dünyada tepkiye neden olmuştu.

Kameramanın çalıştığı Macaristan N1TV televizyonu, olayın ardından bir açıklama yaparak Lazlo’nun görevine son verildiğini açıklamıştı.

Olay sonrası Macaristan muhalefet partilerinden Demokratus Koalicio (DK) ve Parbeszed Magyarorszagert (PM) yaptıkları açıklamada saldırıyı kınadıklarını ve olay hakkında dava açacaklarını söylemiş, ardından Szeged şehri savcılığının Lazlo hakkında soruşturma başlattığı duyurulmuştu.

Bir dönem Suriye takımlarından Al-Fotuwa SC’yi çalıştıran Mohsen, İspanya’daki CENAFE (Futbol ve Salon Futbolu Antrenörleri Resmi Okulu) adlı teknik direktörlük kursu tarafından işe alındı.