Fransa'da, ülkenin farklı bölgelerinden Poitiers'e gelen yaklaşık 70 kişi, inşaatı henüz tamamlanmamış bir caminin çatısına çıkarak sloganlar atmış ve meşale yakmıştı. Grup, camide sabah namazının kılınmasını da engellemişti.

 

Polisin gelmesiyle eylemlerini direnmeden sona erdiren gruptaki 3 kişi, mala zarar vermek ve ırkçı nefret söylemi suçundan tutuklandı.

 

YETKİLİLER SALDIRIYI KINADI

Camiye yapılan saldırıya hükümet sert tepki gösterdi. Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault saldırıyı set dille kınarken, bir dine yönelik düşmanlığın kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

İçişleri Bakanı Manuel Valls da nefreti körükleyen bu provokasyonun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Sosyalist Parti Sekreteri Harlem Desir de saldırgan tutum takınan ve insanları tehdit eder duruma gelen ırkçıların bir an önce önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Fransa İslam Konseyi de yaptığı açıklamada işgal sert şekilde kınadı. Kınamada, "Müslümanlara karşı düşmanca sloganlar eşliğinde sürdürülen bu işgal, ciddi, vahşice ve yasadışı," denildi.

 

Fransa tarihinde böyle bir eyleme tanık edilmediğinin altı çizildi.

 

Fransa'nın Poitiers şehrinde bir cami inşaatını işgal eden 70 kişilik ırkçı gurup camiyi saatlerce işgal etmiş, sabah namazına gelen Müslümanların da camiye girişini izin vermemişti.

 

Polis olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.