Fransa'nın Lyon kentine yakın Saint Quentin fallavier şehrinde, bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

İntihar saldırısı olduğu iddia edilen patlamanın AIR PRODUCT isimli bir gaz üretim fabrikasına giren bir araç ile yapıldığı, aracın fabrikanın içindeki gaz dolu tüpleri patlattığı bildirildi. Olayda en az bir kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Ayrıca fabrikada patlamadan sonra büyük bir yangın çıktı.

Fransız haber kanalı BFMTV’ye göre fabrikanın girişinde, üzerinde Arapça yazılar olan bayrak ve kesilmiş bir insan başı bulunduğu bildirildi. Fransız polisi ayrıca, 30 yaşlarında bir kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını bildirdi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve incelemede bulunmak için olay yerinde bulunuyor.

'TERÖR ALARMI' VERİLDİ

Fransa’nın Lyon şehrine yakın Grenoble kentindeki fabrikada meydana gelen patlamanın ardından Fransa alarma geçti. Paris’te turistlerin en çok ziyaret ettiği ‘Sacre Couer’ ve diğer semtlerde polis ve askeri birlikler herhangi bir saldırıya karşı 24 saat devriyede. Fransa genelindeyse güvenlik önlemleri en üst düzeye yükseltildi. (Evrensel)