Fransa salgın boyunca en yüksek rakamlarına Ağustos ayının sonu itibarı ile ulaştı. Haziran’dan bu tarafa yaşanan “normalleşme” sürecinden sonra tüm Fransa’da 21 kırmızı bölge ilan edildi.

Bu kırmızı bölgeler daha çok Paris ve de Fransa’nın Cote D’Azur denilen Akdeniz bölgesinden oluşuyor. Paris salgın başından bu yana en çok vaka ve kayıpların olduğu bölgedir. Paris’te yeniden sokakta maske takılması zorunlu hale getirildi.

Yeni tip koronavirüsün ilk dalgasında ağır kayıplar veren Fransa’da böylelikle ikinci dalganın ayak sesleri duyulmaya başlandı. Başbakan Jean Castex yaptığı açıklamada önemli ayrıntıların altını bir kez daha çizdi. Bütün Fransa’yı bir kez daha kapsayacak ikinci büyük bir tecridin yaşanmaması için bir çok alanda eşzamanlı çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Açıklamada dikkat çeken yeni bir ayrıntıda salgının bu kez daha çok 20 – 30 yaşlar arasında görünmesiydi.

Okulların bu hafta yeniden açıldığı Fransa’da geçici olarak tekrardan kapatılması da gündemde.

Sağlık Bakanı Olivier Veran ise haftada 800 bin testin yapıldığı, bu konuda bir sıkıntının olmadığı, isteyen herkesin testlere kolayca ulaşabileceğini söyledi.