Frankfurt’ta yapılan Anakent Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 57 alan SPD, 17 yıl aradan sonra CDU hakimiyetine son verdi. Frankfurt’un yeni Anakent Belediye Başkanı SPD’li Peter Feldmann, değişime destek veren göçmenlere teşekkür etti.

 

 

Frankfurt’ta 17 yıl aradan sonra Anakent Belediye Başkanlığı SPD’ye geçti. Katılım oranının yüzde 35’da kaldığı seçimde, SPD adayı Peter Feldmann yüzde 57,4 oy alarak büyük sürpriz yaptı. Seçimin favorisi, Hessen İçişleri Bakanı Boris Rhein ise yüzde 42,6’da kaldı.

 

Seçimin ilk turunda yüzde 33’de alan ancak ikinci turda Yeşiller’in önemli bir kısmı, Sol Parti, Frankfurt Havaalanı Karşıtları ile Korsanlar’ın desteğini alarak SPD‘li Peter Feldmann, 17 yıllık CDU hakimiyetine son verdi.

 

Peter Feldmann’ın büyük başarısı kentte SPD’lileri sevince boğdu. Büyük üzüntü yaşayan Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Petra Roth ile seçimlerde hezimete uğrayan Hessen İçişleri Bakanı Boris Rhein, Peter Feldmann’ı Belediye Sarayı’nın merdivenlerinde karşılayıp kutladılar. Peter Feldmann yeni görevine 1 Temmuz'da başlayacak.

 

GÖÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Peter Feldmann, göçmenlerin de hiçbir seçimde olmadığı kadar partisine destek verdiğini belirterek, “Bu seçimde şimdiye kadar hiç oy kullanmamış insanlar sandığa gitti. Göçmen sivil örgütleri bana destek verdiler. Hepsine çok teşekkür ederim. Göçmenler bilmelidir ki artık onların taleplerini yakından takip eden, hakları için lobi görevi yapacak bir Frankfurt Anakent Belediye Başkanı var. Bu başarıda yalnız değiliz. Yeşiller, Korsanlar, Sol Partililer ve Havaalanı Karşıtları birlik olduk. Sonuç yüzde 40’ın üzerinde olsaydı yine gelecek için umut verirdi. Yüzde 50’nin üzerinde olması muhteşem oldu. Frankfurt’ta SPD’nin de kazanabileceğini gösterdik. Seçtiğim konuların gerçekleşmesi için var gücümle çalışacağım“ diye konuştu.

 

Frankfurt Belediye Sarayı’na gelen Hessen Başbakanı Volker Bouffier ise adayları Rhein’in iyi çalıştığını belirterek sonuca bir anlam veremediğini söyledi. (Hürriyet Avrupa)