Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı, Rakka operasyonunun 4’üncü aşamasının başladığını duyurdu. Bu aşamada, Rakka’nın kuzeyi ve Celab Vadisi’nin DAİŞ’ten kurtarılması hedefleniyor.

Fırat’ın Gazabı'ndan 4'üncü aşamaya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

“Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı olarak, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin 4. aşamasının başladığını ilan ediyoruz. Bu aşamada Reqqa’nın kuzeyinin tamamı ve Celab Vadisi DAIŞ çetelerinden kurtarılacaktır.

Hamlenin 4. aşaması QSD çatısı altında faaliyet yürüten çok sayıda güç ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle başlatılmıştır. Bu aşamada doğu ve batı kollarında bulunan QSD savaşçıları Reqqa’ya doğru ilerleyerek, Celab Vadisi ve Reqqa’nın kuzeyini kurtaracaktır. Bölgede bulunan halkımıza çağrımız, QSD güçlerine yardımcı olmaları ve güvenlikleri için, canlı kalkan olarak kullanılmamaları için DAIŞ çetelerine ait noktalardan uzak durmalarıdır.

Söz veriyoruz ki, sivillerin hayatını güven altına alacağız. Halkımızın direnişini ve Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yer alan Reqqa, Dêrezor ve Tebqa gençlerini selamlıyoruz. Reqqa’nın tamamını, DAIŞ çetelerinden kurtaracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Yaşasın Özgür ve Demokratik Suriye Yaşasın Halkların Kardeşliği”