Financial Times (FT) gazetesi, Sedat Peker'in videolarındaki iddia ve suçlamalara yer verdi. Ayla Jean Yackley imzalı haberde, 'Gangster, politik elitlere karşı videolarıyla Türkiye'yi şaşkına çevirdi' başlığı kullanıldı. 

'ERDOĞAN'I İŞİN İÇİNE DAHİL ETMEDİ'

Videolarda, bazı hükümet yetkilileri ile ailelerinin uyuşturucu kaçaklığı, tecavüz ve cinayetle suçlandığını yazan Financial Times'ın haberinde, Peker'in 'ağabey' diyerek seslendiği ve 'işin içine dahil etmediği' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresindekilere yöneltilen iddiaların, 20 yıl önce 'organize suçun siyaset üzerindeki hakimiyetini kırma vaadiyle iktidara gelen AK Parti'nin ismini lekelediği' belirtildi. 

'AK PARTİ'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI'

Haberde, "Korona virüsü salgını ve ekonomik çöküntüyle mücadele konusunda AK Parti desteğinin rekor düzeyde azaldığı bir dönemde Peker, AK Parti'yi köşeye sıkıştırmış gibi görünüyor" ifadelerine yer verildi.

YouTube'da yayınlanan videoların 'hem performans sanatı hem de günah çıkarma' niteliğinde olduğunu yazan Yackley, Peker'in öfkesinin çoğunlukla Süleyman Soylu'ya yönelik olduğunu aktardı. Yackley, "Peker'in iddiaları, medyanın hükümet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildiği ülkede, siyaset perdesinin ardına nadir bir bakış sunuyor" dedi.

'SUÇLAMALAR, TRAVMALARI DEŞTİ'

Peker'in iddialarını 'az sayıda kanıta' dayandırdığı belirtilen haberde, "Bu suçlamalar, Erdoğan'ı eleştirenleri heyecanlandırırken, kurbanların travmalarını deşti" ifadeleri kullanıldı. Peker'in yedinci videosunda gazeteci Uğur Mumcu suikastıyla ilgili Mehmet Ağar'ı işaret etmesinin üzerine Güldal Mumcu'nun "Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın" paylaşımı hatırlatıldı.