İsrail'in yaklaşık üç yıldır idari gözaltı uygulaması ile esir tuttuğu Filistin milli takımı futbolcusu Sarsak, açlık grevi eylemini zaferle sonuçlandırdı.

 

TEL AVİV- İdari gözaltı uygulamasıyla İsrail'in üç yıldır esir tuttuğu Filistinli Futbolcu Mahmud Sarsak, 10 Temmuz'da serbest bırakılacağı taahhüdü üzerine açlık grevini bitirdi.

 

Üç aydan uzun süredir açlık grevinde olan Sarsak'ın 10 Temmuz'da salıverileceğini belirten Sarsak'ın avukatı, en uzun süreli açlık grevi yapan Filistinli olan 25 yaşındaki Sarsak'ın dün akşam, açlık grevini sona erdirdiğini göstermek için sembolik olarak bir parça çikolata yediğini söyledi.

 

Temmuz 2009'da bir futbol maçına katılmak için Batı Şeria'ya giderken, Gazze ile İsrail arasındaki kontrol noktasında esir alınan Sarsak, o tarihten bu yana hakkında hiçbir suçlamada bulunulmadan tutsak ediliyordu.

 

Sarsak, serbest bırakılması talebiyle Mart'ta açlık grevine başlamıştı. Filistinli futbolcu Sarsak'ın sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Cantona gibi spor dünyasının tanınmış isimleri Sarsak'a destek vermişti.

 

Daha önce Hana Şalabi ve Hader Adnan da idari tutukluluğa karşı açlık grevi başlatmış ve mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştı.

 

Öte yandan Filistinli futbol yetkilileri, Sarsak'ın durumu sebebiyle, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden (UEFA) İsrail'in 2013 yılı 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliğinden alınmasını istedi, ancak UEFA bu talebi geri çevirdi. (ETHA)