Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan turistik bir tesise silahlı bir kişinin düzenlediği saldırı sonucunda en az 36 kişi yaşamını yitirdi.

BBC'ye konuşan yetkililer, kurbanların büyük bir kısmının saldırganın kumarhane masalarını ateşe vermesinin ardından çıkan dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiğini söyledi.
50'den fazla yaralının hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Perşembe gecesi Resorts World Manila adlı turistik bir tesisin kumarhane bölümüne giren silahlı bir kişi etrafa ateş açtı.

Polis, saldırganın daha sonra kendisini yaktığını ve öldüğünü bildirdi.Olayın ardından güvenlik nedeniyle bölge kordona alındı.

Polisin paylaştığı biri fotoğrafta, siyahlar içindeki saldırgan elindeki tüfekle görülüyor. Yerel medyada, silahlı saldırganın İngilizce'yi çok iyi konuştuğu belirtilerek, yabancı olabileceği ifade ediliyor.

Yetkililer ise, saldırganın hangi milletten olduğunun belirlenmediğini söyledi. Gazetecilere konuşan yetkililer, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmayabileceğini belirtti.

Polis, şüphelinin eşyalar ve halıya benzin döktüğünü ve tesisin hozla alev aldığını söyledi. Yangın çok büyük olmasa da, yoğun duman nedeniyle ölü sayısının arttığı ifade edildi.

IŞİD ÜSTLENDİ

36 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı IŞİD üstlendi.