1995-1997 yılları arasında Fenerbahçe forması da giymiş olan 48 yaşındaki eski Britanyalı futbolcu Dalian Atkinson, evinde polis tarafından şok tabancası ile öldürüldü.

Britanya polisi günün ilk saatlerinde alınan bir ihbar üzerine Atkinson'un Shropshire'daki evine gitti.

Batı Mercia Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Atkinson'un şok tabancasıyla vurulmasının ardından müdahalelerin yapıldığı, ancak eski futbolcunun 90 dakika sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Polisin, bu yönde bir ihbar üzerine Atkinson'un evine gittiği hakkında ise henüz açıklama yapılmadı.

Atkinson'un ölümünün bağımsız bir komite tarafından inceleneceği belirtiliyor.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "Eski futbolcumuz Dalian Atkinson'ın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz" dendi ve "Unutmayacağız #DalianAtkinson" mesajıyla birlikte futbulcunun Fenerbahçe yıllarından bir fotoğrafı paylaşıldı.


Kulüpten yapılan yazılı açıklama da şöyle:

"Fenerbahçemizde de bir dönem forma giyen İngiliz futbolcu Dalian Atkinson'ın, İngiltere'de polisle girdiği bir münakaşa neticesinde, elektrikli şok aletiyle yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

"Fenerbahçe forması giydiği yıllarda (1995-1996 Sezonu) bir lig maçında Galatasaray'a 3 gol birden atmasıyla hafızalarımıza kazınan Dalian Atkinson'a Tanrıdan rahmet; ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

Kaynak: BBC Türkçe