Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir konfeksiyon fabrikasında çıkan yangında 112 işçi hayatını kaybetti.

Yangın, Cumartesi geç saatlerde, başkent Dakka’nın kenar mahallesi Ashulia’da bulunan çok katlı Tazreen Moda fabrikasında meydana geldi.

İtfaiye direktörü Muhammed Mahbub, binada 100 ceset çıkardıklarını belirtti. Yangın nedeniyle binadan atlayan 12 işçinin de hastanede hayatını kaybettiğini bildiren Mahbub, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Nedeni henüz bilinmeyen yangının, elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.

Fabrikanın depo olarak kullanılan alt katında başlayan ve hızla yayılan yangında ölenlerin çoğunun üst katlarda mahsur kalan işçilerden oluştuğu bildirildi. İtfaiye direktörü Mahbub, fabrika çıkışında yangın çıkışlarının bulunmamasının can kaybının artmasına neden olduğunu söyledi.

Yangın ardından binlerce işçi yakını fabrika önünde toplanırken, facianın yol açtığı gerginlik nedeniyle askerler bölgeye sevk edildi.

Kötü güvenlik koşuları, altyapı eksikliği ile aşırı sayıda işçinin dar alanlarda çalıştırılması ülkede her yıl onlarca işçinin ölümüne yol açan facialara neden olmaktadır.

Aralık 2010’da aynı sanayi bölgesinde bir başka konfeksiyon fabrikasında meydana gelen yangında en az 25 işçi hayatını kaybetmişti. (anf)