Suriye Kürdistan'ının (Batı Kürdistan) Afrin kentine bağlı bir Ezidi köyüne, Emmar Dadiki isimli silahlı bir grubun saldırı düzenlediği kaydedildi. Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) de gruba karşılık vermesi üzerine çatışmalar çıktı.

 

ÇATIŞMALARDA TOPLAM 2 ÖLÜ, 3 YARALI VAR

Ebu Omar el Dadiki olarak tanınan Emmar Dadiki isimli grup, bugün öğle saatlerinde Ezidi köyü Qestel Cendo’ya saldırıda bulundu. Saldırı üzerine YPG karşılık verdi. Çatışmalarda Mehemet Hemyaşo isimli bir YPG üyesi yaralanırken, Emmar Dadiki isimli gruptan da 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

GRUBUN BAAS REJİMİNİN ESKİ DESTEKÇİLERİNDEN OLDUĞU SÖYLENİYOR

Emmar Dadiki grubu 28 Ekim günü de aynı köye saldırmış ancak geri püskürtülmüştü.

 

Grubun Halep’e bağlı Azzaz bölgesinde aktif olduğu belirtilirken, Türkmenlerden oluştuğu ve Türkiye’den de destek aldığı iddia ediliyor.   

 

“Azzaz’ın Diktatörü” olarak da bölgede isim yapan grubun, bir süre önce 11 Lübnan vatandaşının kaçırılması olayına da adı karışmıştı. Birkaç gün önce de Lübnanlı gazeteci Fida İtani grup tarafından kaçırıldı. Gazeteci halen rehin tutulmakta.

 

Emmar Dadiki'nin, Mart 2011’de başlayan ayaklanmalardan önce, Baas rejiminin en sadık destekçileri arasında olduğu da kaydedildi.