"Taş Rüyaları" kitabı yüzünden zulmedilen Azerbaycan'lı yazar Ekrem Eylisli “Biz Ermeniler ile toprak için kavga ediyoruz, ama hiç kimsenin toprağa ihtiyacı yok. Biz sizinle talihsizlik arkadaşlarıyız. Ne Putin, ne de Aliev toprak sahipleri değildir, onlar servet, petrol yöneticileridir” dedi.

Rusya'dan bir gazeteye konuşan Eylisli, “Ben 75 yaşındayım. Barışa, insan sıcaklığına ve komşularla normal ilişkilere ihtiyacı olanlara hayatımı kurban etmeye hazırım” dedi.

İki milleti birlikte görmeden ölmek istemediğini kaydeden Eylisli, “Ben böyle bir ölüm istemiyorum. Kitabı yazınca onu basmayacağımı düşünüyordun. Daha sonra, bedeli ne olursa olsun olacağına direniş göstermeye karar verdim” diye belirtti.

Eylisli Azerbaycan’da Ermeniler’e yapılanlara dikkat çekerek, "Kardeşler gelin itiraf edelim. Yalnız bundan sonra ilerleme kaydedebiliriz. Hakkımda birçok şey söylendi. Saf Türk olduğumu bildikleri halde kanımı kontrol etmeye çağırdılar. Nobel ödülü almak istediğimi de söylediler. En kötüsü ise bunların halk namına söylendikleri idi. Ofiste oturan bir insan bana halkın ne düşündüğünü anlatıyor. Örneğin ben çocukluğumdan beri Ermeniler hakkında yalnızca iyi şeyler duydum” ifadelerini kullandı.

Ekrem Eylisli, Azerbaycan’lılar arasında referandum yapılması durumunda büyük çoğunluğun Ermeniler ile ilişkilerinin düzenlenmesi lehine oy kullanacağını da söyledi. (Ermenihaber.am)